Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε βαρύ πένθος η Λετονία

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της οροφής σουπερμάρκετ στη Λετονία

riga800_221113

Οι διασώστες έχουν ανασύρει 45 σορούς από τα ερείπια του σουπερμάρκετ η οροφή του οποία κατέρρευσε χθες στη Ρίγα, ενώ τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η οροφή του σουπερμάρκετ Maxima κατέρρευσε χθες το απόγευμα σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Λετονίας, ενδέχεται να υπάρχουν δεκάδες ακόμη θύματα στα ερείπια, ενώ αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι γνωστός.

Έως τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) μόλις 900 από τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα του σουπερμάρκετ είχαν ερευνηθεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Νόρμουντς Πλεγκερμάνις στο πρακτορείο BNS.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα. Μεταξύ των νεκρών είναι και 3 πυροσβέστες που σκοτώθηκαν όταν νέα τμήματα της οροφής κατέρρευσαν την ώρα που αναζητούσαν επιζώντες και θύματα στα ερείπια του σουπερμάρκετ.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταιρεία Maxima Latvia, είχε κτιστεί το 2011.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του το 2011, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης ρουφ-γκάρντεν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By