Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σε διαθεσιμότητα και οι μεταπτυχιακοί!

Καταργεί την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους η κυβέρνηση, ώστε να πιάσει τους στόχους του μνημονίου

www.foshotos.com/Alexandros Katsis
www.foshotos.com/Alexandros Katsis

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την κυβέρνηση που, μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει ένα βασικό σημείο συμφωνίας με την τρόικα, αυτό για την διαθεσιμότητα 4.200 υπαλλήλων εντός του μήνα.

Οι εξαιρέσεις που υιοθέτησαν οι υπουργοί προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των βουλευτών επί του πολυνομοσχεδίου, όπως αυτές για τους πολύτεκνους ή τους κατόχους μεταπτυχιακών / διδακτορικών τίτλων, περιόρισε περαιτέρω την ήδη στενή δεξαμενή των διαθέσιμων υπαλλήλων με αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε στο χθεσινό euroworking group, τα νούμερα να μην βγαίνουν.

Η κυβέρνηση κάνει, πλέον, όπισθεν ως προς τις εξαιρέσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό διαθέσιμων υπαλλήλων, αρχίζοντας από τους καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, οι κάτοχοι μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών τίτλων δεν θα εξαιρούνται της κινητικότητας αλλά, απλώς, θα λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση για τη μετακίνηση και απορρόφησή τους σε άλλες θέσεις (σ.σ. για το θέμα υπήρξε χθες συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του ΑΣΕΠ).

Είναι αξιοσημείωτο ότι, εκτός των καθηγητών, αναμένεται να αρθεί η εξαίρεση και για το σύνολο των άλλων ειδικοτήτων δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο η κυβέρνηση δεν προχωρά αυτή τη στιγμή στη συνολική κατάργηση του μέτρου αλλά επιλέγει να ανοίξει μόνον το μέτωπο των καθηγητών. Η αντίστοιχη εξαίρεση μέσω τροπολογίας και πάλι για τους δημοτικούς αστυνομικούς (οι κάτοχοι μεταπτυχιακών ανάμεσά τους υπερβαίνουν τους 200) αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η διαδικασία διαθεσιμότητας για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By