Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε δόσεις ζητούν να πληρώσουν οι άπορες εγκυμονούσες τα έξοδα τοκετού!

Οι ανασφάλιστες στο έλεος του υπουργείου Υγείας.

getty_rf_photo_of_woman_with_newborn_babyΣτις καλένδες του Υπ. Υγείας παραμένει η πρόταση του συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Θεσσαλονίκης για χρηματοδότηση τοκετών άπορων και ανασφάλιστων γυναικών μέσω κωδικού του ΕΣΠΑ, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το parousiazw.gr.

Η πρόταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εγκριθεί και να προσφέρει ανθρωπιστικό έργο σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου Βικτωρία Μοσχάκη. Η πρόταση θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας και να μην επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ως νοσοκομείο υποδοχής θα μπορούσε να λειτουργεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζει η κ. Μοσχάκη όμως, η απάντηση του Υπουργείου Υγείας όμως είναι ότι υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Έτσι λοιπόν η πρόταση του συλλόγου παραμένει στα συρτάρια καθώς στερείται μιας μόνο υπογραφής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλο και περισσότερες ανασφάλιστες και άπορες οικογένειες ζητούν να πληρώσουν τα έξοδα τοκετού με δόσεις ή ακόμα να βάλουν και ρεφενέ αφού δεν έχουν να διαθέσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

 

By