Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε δύο μέτωπα χωρίζονται οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές

Διαφοροποιήσεις για τον ΠτΔ και για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας

vouli

Παραμένουν οι διαχωριστικές γραμμές των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών ως προς την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν τον επικεφαλής αυτό το διάστημα της Κ.Ο. Πάρι Μουτσινά να τάσσεται υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Οι Οδ. Βουδούρης , Χρ. Γιαταγάνα , Ρ. Μακρή , Θ. Παραστατίδης και Π. Τατσόπουλος του καταλόγισαν «καπέλωμα» της Κ.Ο. για ανύπαρκτο θέμα καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική απόφαση.

Απουσίας του Οδ. Βουδούρη οι βουλευτές που συναντήθηκαν το απόγευμα, συμφώνησαν σύμφωνα με τον Πάρι Μουτσινά ότι η αντίδραση τους ήταν υπερβολική.
Σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θα συνεχιστούν παρά τη διαφωνία ορισμένων μελών της Κ.Ο. Το θέμα αυτό δεν συνδέεται με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου κάθε βουλευτής διατηρεί την άποψη του.

Οι Οδ. Βουδούρης , Χρ. Γιαταγάνα , Ρ. Μακρή , Θ. Παραστατίδης και Π. Τατσόπουλος πάντως, τάσσονται κατά της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εναντίον της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

By