Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σε εγρήγορση η ελληνική πρεσβεία και οι προξενικές αρχές στην Αίγυπτο

Ανήσυχο το ελληνικό ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς

BenizelosΣε εγρήγορση και συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας και φορείς της Ελληνικής Παροικίας βρίσκεται η Πρεσβεία της χώρας μας και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκφράζει παράλληλα τη λύπη του για το αιματοκύλισμα στο Κάιρο και συστήνει αυτοσυγκράτηση στα εμπλεκόμενα μέρη.

Η ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Μας προκαλούν λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία τα κρούσματα βίας, πόλωσης και αντιπαράθεσης που σημειώνονται στη φίλη και γειτονική χώρα της Αιγύπτου».

Είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας .

Ιδιαίτερα μας ανησυχούν πληροφορίες περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί Χριστιανικοί ναοί.

Είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση , να επικρατήσει η σύνεση και  ο διάλογος, προκειμένου  να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της Ελληνικής Παροικίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By