Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε εγρήγορση οι υπουργοί τον Αύγουστο

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

bouli mesa olomelia sinedriasi
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο με θέματα, τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων και στόχων ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 και την πλήρωση των κενών θέσεων των προέδρων και αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κυβέρνηση, εντωμεταξύ, έχει προαναγγείλει νέο γύρο συνομιλιών για το Σκοπιανό στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τονίσει ότι  δεν είναι το ζήτημα του ονόματος που εμποδίζει την ευρωατλαντική συμμετοχή των Σκοπίων, αλλά ολόκληρη η δέσμη κριτηρίων που οφείλουν να εκπληρώσουν. «Το όνομα εντάσσεται στην ανάγκη να γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο και η καλή γειτονία», είπε.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει σήμερα από τους υπουργούς του να είναι σε  εγρήγορση τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι είναι μήνας χαλάρωσης. Ο Σεπτέμβριος αναδεικνύεται σε μήνα – καμπής για την κυβερνητική πορεία, καθώς η νέα αξιολόγηση της τρόικας, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις στο Δημόσιο, η πορεία των δημοσιονομικών και το ενδεχόμενο νέων μέτρων αναμένεται να καθορίσουν πλήρως την πορεία της χώρας.

Σε αυτό το κλίμα, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μην περιοριστεί σε μία έμμεση ένδειξη συνέχειας του κυβερνητικού έργου, με το να ανοίξει δηλαδή την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας του πρώτου εξαμήνου του 2014, αλλά θα κάνει ρητές αναφορές τόσο στην ανάγκη προώθησης του κυβερνητικού έργου όσο και στο διακύβευμα που έχει μπροστά της η Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By