Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σε Εθνική και Εurobank 28 κρατικά κτίρια

Aναλαμβάνουν την αναβάθμιση και συντήρησή τους για τα επόμενα 20 χρόνια έναντι 261,3 εκατ. ευρώ

ethniki_trapeza638Το  διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανέδειξε τις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αναδείχθηκαν στο διαγωνισμό για την πώληση και μίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, έναντι συνολικού οικονομικού ανταλλάγματος ύψους 261,3 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές θα αναλάβουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για τα επόμενα 20 χρόνια, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα τις δύο θυγατρικές των ομίλων Εθνικής και Eurobank ως πλειοδότριες του διαγωνισμού για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων που έχουν κατανεμηθεί σε δυο χαρτοφυλάκια και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.

Το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα άδειο και αναξιοποίητο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By