Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας

Σύμφωνα με τον τομεάρχη λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

pyrosvestis_-_spiti

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ΑΗΣ), η οποία εκδηλώθηκε σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες και παρά τις προσπάθειες τους εξακολουθούν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από τον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας, του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του τομεάρχη λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, Ανέστη Κεφαλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

«Ούτως ή άλλως, η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες τρεις μέρες και αύριο αναμένονταν να την εντάξουμε ξανά στο σύστημα. Προληπτικά, μετά την πυρκαγιά, θέσαμε εκτός λειτουργίας και την 3η Μονάδα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις» δήλωσε ο κ.Κεφαλάς διευκρινίζοντας ότι η 4η Μονάδα ήταν η νεώτερη Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 12 άνθρωποι διακομίσθηκαν στον νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

By