Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

Ένταση και δεκάδες προσαγωγές από την Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής

20131206_120610

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιείθηκεστη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κλειστές σταδιακά οι Πανεπιστημίου, Σταδίου και Γεωργίου Α” μπροστά από τα ξενοδοχεία.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα, έφτασε στο Σύνταγμα και επιστρέφει από Πανεπιστημίου στα Προπύλαια. Ένταση σημειώθηκε στην οδό Στουρνάρη, μεταξύ μονάδων ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, με εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Μικροεστίες φωτιάς σε κάδους απορριμμάτων ήταν διάσπαρτες και σε άλλα σημεία στους δρόμους των Εξαρχείων.

Επέμβαση έκαναν το βράδυ αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, προχωρώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μαζικές προσαγωγές από τα στενά γύρω από την πλατεία.

Η πλατεία Εξαρχείων ήταν περικυκλωμένη επί ώρες από τα ΜΑΤ. Νωρίτερα έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών στην πλατεία, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκατοντάδες άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα το μεσημέρι, ομάδες ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τις επιθέσεις χρησιμοποίησαν τεμάχια από πλάκες, που είχαν προηγουμένως σπάσει και αποκολλήσει από το πλακόστρωτο, καθώς επίσης πέτρες, νεράντζια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τις ομάδες αυτές και τις απομόνωσαν μπροστά από τον χώρο της Πρυτανείας., ενώ έγιναν 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις.

Κατά την αποχώρηση τους απέρριψαν και εγκατέλειψαν στον χώρο των Προπυλαίων διάφορα αντικείμενα, όπως 4 μολότοφ, 20 αντισφυξιογόνες μάσκες, 50 στυλιάρια – κοντάρια (μερικά με σημαίες), 2 πυροσβεστήρες, 2 κράνη, γάντια, κουκούλες – σκούφους, θώρακα μοτοσικλετιστή κ.λ.π

By