Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Παραμένουν απλήρωτοι  επί 3,5 μήνες

ELVOaΣε επίσχεση εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση την περασμένη Τετάρτη καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες. Παράλληλα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την 78η Διεθνή Έκθεση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, Θεόδωρος Αλιόγκας, οι περίπου 360 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση για δύο λόγους: Αφενός για να μπορούν να επωφεληθούν από τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ, καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες και, αφετέρου, για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, δηλαδή εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Στη σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Τρίτη υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ένταξης της ΕΛΒΟ σε άρθρο του νόμου 3429/2005, το οποίο προβλέπει καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις τού Πτωχευτικού Κώδικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By