Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή το Μαξίμου

Καταδικάζουν την επίθεση τα πολιτικά κόμματα – Εξετάζεται αν είναι τρομοκρατικό ή μαφιόζικο χτύπημα

Megaro Maximou

 

Με προσοχή παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονική επίθεση κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePaper, το Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το συμβάν, καταδικάζοντας ωστόσο το περιστατικό και περιμένοντας το πόρισμα της αστυνομίας. Μπορεί να θεωρούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα «λογαριασμών της νύχτας» με την εμπλοκή «μπράβων», ωστόσο δεν αποκλείουν και την περίπτωση να είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο. Και υπογράμμισε «ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Το θέμα της Χρυσής Αυγής είχε καταλαγιάσει τις προηγούμενες ημέρες και είχε σχεδόν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα, ωστόσο η επίθεση με δύο νεκρούς και έναν τραυματία, ταρακούνησε γερά τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και το Μαξίμου, το οποίο θέλει να αποφύγει πάση θυσία τον εκτροχιασμό του ήδη φορτισμένου πολιτικού κλίματος.

Μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό επικρατεί αναβρασμός, ενώ Σαμαράς, Βενιζέλος και Δένδιας βρίσκονται σε συνεχή επαφή προκειμένου να υπάρξει ενωμένο και αδιάρρηκτο μέτωπο, απέναντι στη όποια πρόκληση. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για πολιτικό χτύπημα, γι” αυτό το λόγο δεν υπάρχει άμεση απάντηση σε αυτό κομμάτι, ενώ εκτιμούν ότι διατηρώντας χαμηλούς τόνους, θα αποφύγουν να μπλεχτούν στο παιχνίδι που κάποιοι θα επιδιώξουν να παίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα με αφορμή την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αιματηρό γεγονός, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για χτύπημα μπράβων και όχι για πολιτικά αντίποινα, θα ενισχυθεί και η εγκληματική διάσταση της Χρυσής Αυγής.

ΝΔ
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε σχόλιο της η Χαριλάου Τρικούπη για τη δολοφονική επίθεση και προσθέτει: «Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης
«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σημειώνει ότι «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα».

ΔΗΜΑΡ
Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χ.Α. «Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος», τονίζει η Αγ. Κωνσταντίνου.

Π. Καμμένος: Δεν θα αφήσουμε να παρασύρουν τη χώρα σε εμφύλιο
Σε ομοψυχία καλεί τους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος και σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο».

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία, και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By