Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση για Eurogroup και… Κίνα

Το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται έτοιμο για τις «προκλήσεις» των επόμενων ημερών.

stoyrnara samarasΔύο καθοριστικά «ραντεβού» έχει η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει τόσο για την οικονομική ανάσα της χώρας, όσο και για την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως θα είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό  πως δεν υπάρχει χαλάρωση στην κυβέρνηση, ούτε καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων.

Αυτό που θα κάνει την κυβέρνηση να «ανοίξει» φτερά θα είναι η πιθανή απόφαση για την εκταμίευση τόσο της δόσης του Μαΐου, όσο αυτής του Ιουνίου, αλλά για κάτι τέτοιο ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται επιφυλακτικός.

Της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, προηγήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκεί ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με κυβερνητικούς αλλά και επιχειρηματικούς παράγοντες, κάνοντας μια ακόμα προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της χώρας και να… φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

By