Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

ELVOaΑποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από κοινού με τους εργαζομένους στις εταιρείες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και ΛΑΡΚΟ, εμφανίζονται οι απασχολούμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εφόσον δεν λάβουν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά.

Σήμερα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στην οποία μετείχαν -μεταξύ άλλων- η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο πρόεδρος τού Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά, η κυβέρνηση ουσιαστικά τη διαλύει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θεόδωρος Αλιόγκας, γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν μετά το τέλος της πορείας με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου,από τον οποίο ζήτησαν να μεταφέρει την απόγνωση και τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By