Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Δένδια-Σόιμπλε

«Δένδιας: Συζητήσαμε εκτενώς το πως θα μπορούσε η οικονομία να λειτουργήσει με λιγότερους φόρους»

soible

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αντικείμενο τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Kατά την συνάντηση με τον κ Σόιμπλε, που έγινε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου επίσης και για τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία. Τη δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως» τόνισε ο κ. Δένδιας ο οποίος είπε ότι συζήτησαν με τον κ. Σόιμπλε «πάρα πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν».

«Τελικά η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

By