Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε ισπανικά χέρια η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας

 Ο ισπανικός κολοσσός εξασφάλισε το  66%  των μετοχών

telecomA

Στα χέρια της ισπανικής Telefónica πέρασε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia, στο πλαίσιο συμφωνίας που δημοσιοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Ο ισπανικός κολοσσός στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της εξασφάλισε το 66% των μετοχών της εταιρείας που ελέγχει την Telecom Italia.

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η χώρα πλέον δεν διαθέτει εταιρεία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που να έχει παραμένει σε ιταλούς επιχειρηματίες.

Η δημόσια τηλεόραση RAI τονίζει επίσης ότι τόσο η Telecom Italia όσο και η Telefónica δραστηριοποιούνται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και ιδίως της Βραζιλίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επίκειται συρρίκνωση της ιταλικής εταιρείας. Από πλευράς τους, τα συνδικάτα εκφράζουν φόβους για επικείμενο κύμα απολύσεων.

«Η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει από κοντά την όλη διαδικασία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση και ότι νέα ευρωπαϊκά κεφάλαια θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By