Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε καθεστώς πτώχευσης η Nutriart

Χάθηκαν 480 θέσεις εργασίας

KatselisΣε καθεστώς πτώχευσης εντάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η αρτοβιομηχανία Nutriart (πρώην ΚΑΤΣΕΛΗΣ) καθώς φέρεται να εκδόθηκε από το πρωτοδικείο το αίτημα πτώχευσης.

Το κλείσιμο της επιχείρησης σημαίνει την απώλεια εργασίας για 480 ανθρώπους.

Το επόμενο στάδιο είναι η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μεταξύ των οποίων οι βιομηχανικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Ιούνιο.

Για το θέμα είχαν υπάρξει και πολιτικές παρεμβάσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή μέσω της οποίας ασκούσε δριμεία κριτική στις διοικήσεις της εταιρείας.

«Η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε επιθετικά και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από τη νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η NUTRIART «φορτώθηκε» και το δάνειο που είχε πάρει ο όμιλος Δαυίδ για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ο κ. Δαυίδ, δηλαδή, εξαγόρασε με δική του μηδαμινή χρηματοοικονομική συμμετοχή την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στη νέα εταιρεία NUTRIART. Ο δανεισμός της νέας εταιρείας έφτασε στα 120 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By