Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε καλό κλίμα συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ

«Υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ»

dimar

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ με θέμα την έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης έκανε λόγο για συμφωνία σε αρκετά σημεία και τόνισε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρξει νέα συνάντηση.

«Σε άλλα χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία. Ο διάλογος έγινε στη βάση και των δώδεκα προγραμματικών σημείων τα οποία περιέχονται στις επιστολές. Ο διάλογος συνεχίζεται. Θα υπάρξει και νέα συνάντηση», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του διαλόγου είναι να υπάρξουν προγραμματικές συμπτώσεις, όχι σε ένα κενό πολιτικής, έτσι ώστε να αποβεί προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι ξεκίνησε ειλικρινής, ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί χωρίς προαπαιτούμενα.

Υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ είπε και πρόσθεσε ότι ο στρατηγικός στόχος είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

«O δρόμος είναι μακρύς, -η συζήτηση θα βγάλει στην πρώτη συνάντηση πιστεύω αρκετά θετικά αποτελέσματα- οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες σε αρκετά σημεία του προγραμματικού διαλόγου. Υπάρχει βέβαια ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία σε κάποια άλλα θέματα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, πιστεύω ότι είμαστε σε μία πάρα πολύ καλή στιγμή για να πετύχουμε τον στρατηγικό στόχο τον οποίο υπηρετούμε και οι δύο» είπε.

By