Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των οπλιτών (photos+video)

Απαρηγόρητες οι οικογένειές τους

 volos_khdeia_1

Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές ξεκίνησε  η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Πατρών, όπου συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο. Υπενθυμίζεται, ότι  19άχρονος οπλίτης έχασε τη ζωή του μαζί με τους λοχίες, , Ορφανίδη Γεώργιο και Μεζάλα Αναστάσιο, όταν εξερράγη σωλήνας όλμου κατά την διάρκεια άσκησης  με βαρέα όπλα στον Βόλο.

Ο ναός τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά έχει κατακλυστεί από τους φίλους και παλιούς συμμαθητές του άτυχου Φώτη, οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτή την τραγωδία. Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς και οι φίλοι του αδικοχαμένου δεκαενέα, τον αποχαιρέτησαν με λευκά στεφάνια.

patra_khdeia

Η κηδεία του 19άχρονου οπλίτη γίνεται παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου, Νικόλαου Δεβετζή.

Τα κεφάλια όλων είναι σκυμμένα, η θλίψη στα πρόσωπά τους είναι απέραντη και αμέτρητα τα αναπάντητα «γιατί» που οδήγησαν στην τραγωδία και σήμερα κηδεύεται ένα… παιδί γεμάτο όνειρα για τη ζωή.

 

Βόλος:

Η τελευταία πράξη του δράματος εξελίσσεται και στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών – επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι «έπεσαν» το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο, ο οποίος κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πετρωτά Αχαΐας.

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδίδονται στρατιωτικές τιμές, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενών και φίλων των θυμάτων αλλά και πλήθους Βολιωτών, οι οποίοι συγκλονισμένοι συρρέουν στον Μητροπολιτικό Ναό.

volos_8 volos_khdeia_1
volos_khdeia_2 volos_khdeia_3 volos_khdeia_4 volos_5 volos_6

 

Πηγή: patrastime.gr και e-volos.gr

By