Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σε κλίμα πόλωσης η συζήτηση για το πολιτικό χρήμα

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών

voutsis

Σε κλίμα άγριας πόλωσης συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πολιτικό χρήμα με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται σφοδρά τόσο για τις καταγγελίες Σκουρλέτη, όσο και για τα δάνεια που έχουν πάρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «λασπολογία» και «ωμό εκβιασμό» για τις αναφορές του σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε τους βουλευτές του «σοσιαλιστές του χαβιαριού» που κατηγορούν το σύστημα, αλλά παίρνουν όλα τα καλά του. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ειρωνεύτηκε, λέγοντας φορά το καουμπόικο καπέλο του και πάει στο Τέξας σε συναντήσεις που τις χρηματοδοτούν αμερικάνικες τράπεζες.

«Δεν υπάρχει λασπολογία, αλλά ρεαλιστική περιγραφή», υποστήριξε ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ νωρίτερα ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια που έλαβαν. Ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ έλαβε νέο δάνειο εν μέσω κρίσης, το 2013 και αναφέρθηκε στη δίκη της Siemens στην Γερμανία, όπου στελέχη της είχαν ομολογήσει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει από τα «μαύρα» ταμεία πάνω από 100 εκατομμύρια. «Είναι ξεφτίλα ότι εδώ και οκτώ μήνες το ΠΑΣΟΚ έχει στα συρτάρια του το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος του και ο νυν πρόεδρος δεν τολμά να τα βγάλει διότι φοβάται ότι θα υπάρξει εσωκομματικό πρόβλημα», είπε.

Με τις παλαιότερες αποκαλύψεις του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει χρήματα από την Siemens, απάντησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε δε, ότι η εφημερίδα «Αυγή» έχει παθητικό για το 2013 4,5 εκατ. ευρώ και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» 5 εκατ. ευρώ.

Η συζήτηση «χρωματίστηκε» έντονα και από τον καυγά Ζωής Κωνσταντοπούλου – Κώστα Τριαντάφυλλου όταν εκείνη του ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του. «Εγώ δεν φοβάμαι», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επιτέθηκε με δριμύτητα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ποινικοποιεί την πολιτική άποψη και μηνύει κατ “ εξακολούθηση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας έχει στενούς δεσμούς με οικονομικά συμφέροντα και αναφέρθηκε στα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Μέσα στη πλήρη άπνοια πως έχουν την δυνατότητα κάποια κόμματα να παίρνουν δάνεια χωρίς τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται για κάθε δανειολήπτη. Θα πρέπει επιτέλους να μας πείτε για τα δάνεια. Πώς εξυπηρετούνται στις τράπεζες. Είναι κόκκινα ή αναχρηματοδοτούνται για να μην καταταγούν στα επισφαλή δάνεια»; επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάζει ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το Νίκο Βούτση. «Αν τα είπε και ο κ. Βούτσης αυτά ακόμα καλύτερα», αντέτεινε ο Φώτης Κουβέλης.

By