Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με ηρεμία ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω χρυσαυγιτών και αντιφασιστών

28th October; 28η Οκτωβρίου; commemorate; commemoration; fench; Greece; Greek; national day; October 28th; Ohi Day; parade; people; rails; school; students; Thessaloniki; World War II; Ελλάδα; Θεσσαλονίκη; αστυνομία; αστυνομικά; ασφάλεια; εθνική επέτειος; θεατές; κάγκελα; κόσμος; μέτρα; μαθητές; μαθητική; παιδιά; παρέλαση; ΜΑΤ

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν κινήσεις και παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οργανώσεις μεταναστών στα Προπύλαια .«Καυτή ζώνη» αναμενόταν να είναι το κέντρο της πρωτεύουσας το Σάββατο, καθώς η Αστυνομία λόγω των πορειών από τις δύο διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, από αντιρατσιστές/αντιφασιστές και χρυσαυγίτες.

Οι διαδηλωτές , παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου και εν συνεχεία  μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής. Εκεί είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και απαγόρευσαν να συνεχίζουν πρός το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές παρέμειναν  και φώναξαν συνθήματα και μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκλήρωσαν το συλλαλητήριο.

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο,Μοναστηράκι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By