Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε κλοιό διαδηλώσεων και σήμερα η Ταϊλάνδη

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο αντιπολίτευσης υποσχέθηκε να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία της 2ας Φεβρουαρίου

thailandBBBC

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ενίσχυσαν σήμερα την κινητοποίησή τους ώστε να διαταράξουν τη διοργάνωση των προσεχών εκλογών, επιχειρώντας να μπλοκάρουν την κατάθεση υποψηφιοτήτων προκειμένου να απομακρύνουν από το πολιτικό παιχνίδι την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα και την οικογένειά της.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο αντιπολίτευσης, που δεν έχει αποσπάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τα τελευταία 20 χρόνια, υποσχέθηκε να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία της 2ας Φεβρουαρίου, τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική κρίση, ύστερα από εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων και τη μαζική παραίτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι ύποπτοι «μπορεί να συλληφθούν, να καταδικαστούν σε φυλάκιση έως δύο ετών ή να πληρώσουν πρόστιμο 40.000 μπατ (1.223 δολάρια ΗΠΑ) ή και τα δύο. Μπορεί επίσης να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών ελευθεριών αυτών που εμποδίζονται να εγγραφούν ως υποψήφιοι στις εκλογές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By