Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη

Tην Τρίτη, ημέρα της κηδείας, θα τηρηθεί δημόσια αργία, ενώ οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες

kliridisD

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα η σορός του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη. Προηγήθηκε τρισάγιο στον ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου εκτίθεται η σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου. Φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, θα αποτίσουν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Αύριο, ημέρα της κηδείας, θα τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.

Της εξοδίου Ακολουθίας θα παραστεί ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στην κηδεία θα παραστούν, μεταξύ πολλών εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός “Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στη λατρεμένη του σύζυγο Λίλα-Ειρήνη, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By