Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε λειτουργία η εφαρμογή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους

euro

Ξεκίνησε το Σάββατο η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά το άνοιγμα της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο.

Περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η παροχή βιβλιαρίου ανασφάλιστου, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο καθώς επίσης και προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης με τελικό στόχο την επανένταξη στην εργασία.

Ακόμη, στους ωφελούμενους παρέχεται πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών, όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, βιβλιάριο ανασφάλιστου, προγράμματα κοινωνικού παντοπωλείου κ.ά., όπως και δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία. Ο θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας για το επόμενο εξάμηνο και αναμένεται να ενταχθούν περί τα 20.000 άτομα, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του προγράμματος, θα περιλάβει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περίπου 700.000 άτομα.

By