Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε ο φίλαθλος της Νάπολι

Ο Ντε Σάντις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε τον Εσπόζιτο τραυματίζοντας τον στον πνεύμονα και στη σπονδυλική στήλη

napoli

Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο φίλαθλος της Νάπολι, ο Τσίρο Εσπόζιτο, ο οποίος τραυματίσθηκε από έναν οργανωμένο φίλαθλο της Ρόμα, τον Ντανιέλε Ντε Σάντις, το περασμένο Σάββατο, έξω από το στάδιο Ολίμπικο της Αιώνιας Πόλης.

Ο Ντε Σάντις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε τον Εσπόζιτο τραυματίζοντας τον στον πνεύμονα και στη σπονδυλική στήλη.

«Η κατάσταση της υγείας του γιου μου επιδεινώθηκε. Με αφήνει άναυδη το ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να αναφερθεί- ούτε με μια λέξη-, στην κατάσταση του Τσίρο», είπε η μητέρα του Ναπολιτάνου φιλάθλου σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο φίλαθλος διήρκεσε τέσσερις ώρες και κρίθηκε απαραίτητη λόγω προβλημάτων οποία συνδέονται με την λειτουργία του παχέος εντέρου.

Στο μεταξύ, ο διάλογος του αρχηγού της ομάδας της Νάπολι με ακραία τμήματα οργανωμένων φιλάθλων, αμέσως μετά τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββάτου, συνεχίζει να προκαλεί την αντίδραση και τα σχόλια πολιτικών.

«Οι (ποδοσφαιρικές) ομάδες θα πρέπει να επωμισθούν και το οικονομικό κόστος της τήρησης της δημόσιας τάξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή της Rai.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε το ποδόσφαιρο στα χέρια όσων ευθύνονται για τις συγκρούσεις. Θέλουμε να το παραδώσουμε και πάλι στις οικογένειες και σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με χαρά στα διάφορα αθλητικά γεγονότα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από την δική του πλευρά, υπογράμμισε ότι «πρέπει να διακοπεί κάθε σχέση των ομάδων ποδοσφαίρου με τις ομάδες εκείνες των φιλάθλων και με τους φερόμενους ως αρχηγούς τους, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της παρανομίας».

By