Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε πανηγυρικό κλίμα το τέλος για τον Μόρσι

Με διάγγελμα του στρατού ανακοινώθηκε ο οδικός χάρτης για την Αίγυπτο

cairo-protestΠυροτεχνήματα και πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου μετά την ανακοίνωση του οδικού χάρτη για το πολιτικό μέλλον της Αιγύπτου από τον στρατηγό Σισί.

Ο στρατός δια στόματος του αρχηγού του Αμπέλ Φατάχ ελ Σίσι, έβγαλε το πολυαναμενόμενο διάγγελμα προς τον λαό της Αιγύπτου.

«Ο αιγυπτιακός λαός μας κάλεσε να τον υποστηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε, όχι να αναλάβουμε την εξουσία»δήλωσε ο αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την αποπομπή του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, εκδόθηκε οδικός χάρτης σύμφωνα με τον οποίο, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα ολοκληρώσει την κατάρτιση του εκλογικού νόμου ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές. Η Επιτροπή Εθνικής Συμφιλίωσης θα συμπεριλαμβάνει και εκπροσώπους των νεανικών ακτιβιστικών κινημάτων, συμπλήρωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και κάλεσε όλους να συνεχίσουν μέσα σε κλίμα ειρήνης τις διαδικασίες μετάβασης της Αιγύπτου, ενώ  ο στρατός κατήργησε το ισλαμιστικής έμπνευσης Σύνταγμα της Αιγύπτου και ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας κυβέρνησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By