Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Η πολιτική των ελλειμμάτων εισήχθη από το 1981!

Σε ερωτήσεις των bloggers απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός [φωτό]

bloggers; internet; Konstantinos Mitsotakis; new technologies; Press conference; Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; ίντερνετ; νέες τεχνολογίες; συνέντευξη; συνέντευξη Τύπου
Menelaos Myrillas

Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν εκείνο που εισήγαγε την πολιτική ελλειμμάτων υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση –  συζήτηση στο βιβλιοπωλείο free thinking zone. Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, ανέφερε ότι «την πολιτική  αυτή δεν ακολούθησε μόνο το ΠΑΣΟΚ, την ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία».

Σε ερώτηση blogger, για τις πολιτικές της Μάργκαρετ Θάτσερ, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «είναι πρόβλημα οι βολεμένοι», ενώ κάνοντας μια αντιπαραβολή, τόνισε πως «ο σοσιαλισμός μεριμνά για τους πολίτες του και τους κάνει να μην είναι παραγωγικοί, να βολεύονται».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «κανείς πολιτικός δεν είναι μαζοχιστής και όλοι θέλουν να κάνουν παροχές, εύκολα παρασύρεσαι» και πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και να του προτείνει λύσεις. Και ο ελληνικός λαός θα τον ακολουθήσει».

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα το λαϊκισμό, υπογραμμίζοντας πως τα κόμματα χρησιμοποιούν «λαϊκιστικές» πολιτικές και με το που εκλεγούν κάνουν τούμπα 180 μοιρών, ενώ από την άλλη, η αντιπολίτευση συνεχίζει τον λαϊκισμό, ώσπου να εκλεγεί και να κάνει και αυτή τούμπα 180 μοιρών.

[custom_gallery id=»27819″]

 

By