Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε στάση εργασίας την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κόντρα στο μέτρο της κινητικότητας

nosokomesΣε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι την Παρασκευή και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα στο Δημόσιο και το κλείσιμο οκτώ νοσοκομείων.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης, συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας καταγράφουν ασθενείς σε οκτώ νοσοκομεία και δρομολογούν την μεταφορά τους σε άλλες κλινικές, καθώς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων και η αλλαγή χρήσης τους, αλλά και η μεταφορά των ασθενών.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη.

Από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 7 υπάλληλοι, από την Πολυκλινική 181 και το παράρτημά της 189, από το Σισμανόγλειο 233, το Αμαλία Φλέμιγκ 300, το Κωνσταντοπούλειο 154, το νοσοκομείο Πατησίων 176, το Σπηλιοπούλειο 29, το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα 20, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 270, το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης 38, το Αφροδισίων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης 7 και το Παναγία Θεσσαλονίκης 170.

Από σήμερα, Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,  δήλωσε : «Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By