Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα στην Πολωνία ο Παναθηναϊκός: 79-69 την Τούροφ

Νικηφόρα πέρασε ο Παναθηναϊκός από την έδρα της Τούροφ επικρατώντας 79-69, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους στην Ευρωλίγκα, για την έκτη αγωνιστική των ομίλων.

ÌÁÕÑÏÊÅÖÁËÉÄÇÓ   ÔÏÕÑÏÖ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είχαν καμία όρεξη για στραβοπάτημα και πήραν μία εύκολη νίκη, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Τέιλορ δημιούργησε κάποια προβλήματα στην άμυνα των πρασίνων. Ο παίκτης της Τούροφ κατάφερε να πετύχει δύο καλάθια και να πάρει και αντίστοιχα φάουλ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα γρήγορο 9-3, με τον Παναθηναϊκό να έχει 1/4 τρίποντα στις τρεις πρώτες προσπάθειές του.

Ωστόσο, στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, και, γνωρίζοντας ότι είναι πιο ποιοτική ομάδα, έπαιξαν καλή άμυνα, πραγματοποιώντας αρκετά κλεψίματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Πολωνοί να πραγματοποιήσουν αρκετά φάουλ στην πρώτη περίοδο και απόδειξη ήταν οι πολλές βολές που σημείωσε ο Παναθηναϊκός (14/17), που είχε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτο με 25-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε πλέον καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο αμυνόταν και επετίθετο η Τούροφ και μπόρεσε με έξυπνη διαχείριση όχι μόνο να κρατηθεί μπροστά στο σκορ αλλά να πάρει και μια διαφορά ασφαλείας.

Ο Γκιστ βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα και αυτό καταδεικνύεται και από τα 3/5 τρίποντα και τους δώδεκα συνολικά πόντους του στο πρώτο ημίχρονο. Απ” την άλλη, σημαντική βοήθεια προσέφερε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βοήθησε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, κρατώντας τους φιλοξενούμενους σταθερά μπροστά στο σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός πατούσε όλο και περισσότερο το γκάζι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση καθώς εκτός του Σλότερ, όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν κατάφεραν να σκοράρουν και με ένα επιμέρους σκορ 19-11 οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 44-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και ήταν ανώτερος με αποτέλεσμα να προηγείται σταθερά στο σκορ και να καταφέρνει να σκοράρει εύκολα καλάθια. Οι Πολωνοί ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμοι καθώς ήταν αρκετά ευάλωτοι κάτω απ” τη ρακέτα, με αποτέλεσμα ο Μαυροκεφαλίδης, να κάνει πάρτι στο «ζωγραφιστό». Ο διεθνής σέντερ σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει εύκολα καλάθια, διατηρώντας τη διαφορά σταθερά σε διψήφιο νούμερο και μαζί με τον Γκιστ ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Σε εξαιρετικό βράδυ ήταν και ο Νίκος Παππάς, έχοντας 14 πόντους συνολικά.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία τυπική διαδικασία με τον Παναθηναϊκό να φτάνει γρήγορα τη διαφορά στους είκοσι πόντους και να δίνει ένα σόου ουσιαστικά στην έδρα της Τούροφ. Ο Μαυροκεφαλίδης, έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ, φτάνοντας συνολικά τους 21 πόντους με 5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, έξι ριμπάουντς και 8/8 βολές, πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και μαζί με τον Παππά, ο οποίος ήταν το ίδιο εξαιρετικός, δεν άφησαν ούτε λεπτό το πόδι απ” το γκάζι, παρά μόνο στα τελευταία λεπτά, γράφοντας το τελικό 79-69 επί της Τούροφ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες στους ομίλους της Ευρωλίγκας και παρέμεινε δεύτερος στον τρίτο όμιλο. Έτσι, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εάν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη την επόμενη εβδομάδα (28/11) κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ θα «κλειδώσουν» την πρόκριση στο TOP 16 της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 33-44, 51-61, 69-79

Τούροφ (Ραΐκοβιτς): Κόλλινς 6, Κούλιγκ 11, Τσιλίνσκι 11(1), Κάρολακ 2, Γιάραμαζ, Γκοσποντάρεκ, Ντίλεβιτζ, Μολντοβεάνου 5, Νίκολιτς 6, Τέιλορ 13, Ράιτ 13, Ζιγκεράνοβιτς 2.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 6, Παππάς 14(1), Μαυροκεφαλίδης 21(1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 16(3), Μπατίστα 4, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 5.

By