Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε υψηλά επίπεδα το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Το spread του 10ετούς ομολόγου κινείται στις 553 μονάδες βάσης με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται στο 6,83%, έναντι 1,31% που είναι το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αναφοράς

xrimatistirio

Διατηρείται σε υψηλά επίπεδα το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών χθες Πέμπτη για ανάκληση της εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αναφερόταν στη διαδικασία δήλωσης του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές.

Το spread του 10ετούς ομολόγου κινείται στις 553 μονάδες βάσης με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται στο 6,83%, έναντι 1,31% που είναι το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αναφοράς. Σημειώνεται πως χθες η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Μαρτίου 2014 με την τιμή του να υποχωρεί σε επίπεδα που ήταν προ της έκδοσης του τριετούς 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου (14 Απριλίου).

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την Παρασκευή καταγράφεται μικρή συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ με τους πωλητές να είναι επιφυλακτικοί. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει και το προεκλογικό κλίμα , με τους διαχειριστές κεφαλαίων και τους επενδύτες τίτλων σταθερού εισοδήματος να κρατούν στάση αναμονής.

 

By