Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία

Κάηκαν πάνω από 2.000 στρέμματα

fotia

Πολύ καλύτερη από χθες είναι πλέον η εικόνα στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που έκαψε περισσότερα από 2.000 στρέμματα στην Μεσσήνη. Υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες αλλά όχι μεγάλο μέτωπο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και την αρχαία Μεσσήνη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και γίνονται προσπάθειες να υπάρξει οριοθέτησή της τις επόμενες ώρες μετά και τις ολονύχτιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων που έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει ήδη τις πρώτες ρίψεις καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αλλά όχι μεγάλα μέτωπα.

Στο σημείο παραμένουν 90 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα συνεπικουρούμενες απο 50 στρατιώτες αλλά και μηχανήματα και υδροφόρες από τους δήμους της περιοχής. Από αέρος ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τρια ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης αλλά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά τελικά.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη.

By