Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε 10 ημέρες ο σταθμός μετρό «Αγία Μαρίνα»

Ένας νέος σταθμός θα προστεθεί τις επόμενες ημέρες στο δίκτυο μετρό της Αθήνας, αυτή τη φορά στην «Αγία Μαρίνα» της Αγίας Βαρβάρας

FOSPHOTOS / Αλέξανδρος Κατσής
FOSPHOTOS / Αλέξανδρος Κατσής

Ξεκινά την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η δοκιμαστική λειτουργία του Σταθμού «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας.

Σύμφωνα με στελέχη της Αττικό Μετρό, οι δοκιμές προβλέπεται να διαρκέσουν 10 ημέρες και αμέσως μετά θα δοθεί προς προς χρήση στη επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. Είναι πιθανό, σημειώνουν, αυτό να συμβεί ως το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβριο, όμως προβλήματα στη σηματοδότηση του δικτύου οδηγήσαν σε καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στελέχη της Αττικό Μετρό, ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη χρήση των 17 νέων συρμών ROTEM, που παραλήφθηκαν πέρυσι και βρίσκονται ακόμη σε φάση δοκιμών.

Μάλιστα, χρειάστηκε να μετατραπούν οι αισθητήρες των θυρών τους. Σημειωτέον ότι η Αττικό Μετρό έχει προσλάβει εξωτερικό ελεγκτή ασφαλείας, που διενεργεί ενδελεχείς ελέγχους στους συρμούς.

Τα στοιχεία για τον νέο σταθμό

Η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό κατά 1,5 χλμ για την προσθήκη ενός ακόμα Σταθμού στο σημείο όπου συναντώνται τρεις Δήμοι, της Αγίας Βαρβάρας, του Αιγαλέω και του Χαϊδαρίου, και ενός αμαξοστασίου στην περιοχή του Ελαιώνα έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2006.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο κύριος στόχος του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Με τη θέση σε λειτουργία της εν λόγω επέκτασης ο χρόνος μετακίνησης των κατοίκων έως το κέντρο της Αθήνας (ΣΥΝΤΑΓΜΑ) θα είναι μόλις 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης με άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά!

metro

Ειδικότερα, η επέκταση αυτή αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση περιοχών που επί σειρά ετών παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες πρόσβασης στον κεντρικό ιστό της πρωτεύουσας, όπως η ευρύτερη περιοχή του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας και θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά ιδιαίτερους προορισμούς, όπως το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων, το Δρομοκαΐτιο Θεραπευτήριο, το Αττικό Νοσοκομείο και τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών.

Υπολογίζεται ότι η λειτουργία του Σταθμού «Αγία Μαρίνα» θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By