Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σημάδια ανάκαμψης «βλέπει» ο Μπαρόζο

Υπογραμμίζει πάντως πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να βγούμε από την κρίση

baroso1Ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, παρά τα επίπεδα – ρεκόρ στα οποία έχει ανέλθει η ανεργία, και ενίσχυση του ευρώ διαπιστώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg επεσήμανε ωστόσο ότι «η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει» και πως «τεχνικά έχουμε βρει από την ύφεση, όμως εξακολουθούμε να έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας».

Αναφορικά με το ευρώ σημείωσε πως το σενάριο της συντέλειας δεν υλοποιήθηκε και το κοινό νόμισμα ενισχύεται μετά την ανάδυση της Ευρωζώνης από την πιο μακροχρόνια στην ιστορία της ύφεση.

Κατά τον ίδιον, η Κομισιόν «επιδιώκει μια πολύ επιθετική εμπορική ατζέντα» προκειμένου να βοηθήσει ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές.

«Το ευρώ θα θεωρηθεί ισχυρό, αξιόπιστο και σταθερό νόμισμα και η ευρωπαϊκή οικονομία είναι αρκετά σταθερή ώστε να ξεπεράσει την κρίση», είπε ακόμα και υπογράμμισε πως «Η ανάκαμψη δείχνει τα πρώτα της σημάδια, όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί προτού πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By