Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σημάδια βελτίωσης της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει σήμερα η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ

schumacher600_301213

Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του «είναι κάπως περισσότερο υπό έλεγχο», όπως επισήμανε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος, Ζαν-Φρανσουά Παγέν. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Κερδίσαμε λίγο χρόνο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη διαρκή παρακολούθηση» τόνισε ο ίδιος γιατρός.

Η δεύτερη επέμβαση πέτυχε να περιορίσει λίγο περισσότερο το εγκεφαλικό αιμάτωμα, που προκλήθηκε από το ατύχημα που είχε την Κυριακή ο Σουμάχερ, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, όμως η επιτυχία της δεύτερης εγχείρησης αφήνει μία «αχτίδα» αισιοδοξίας για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, που συνεχίζει να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Ο «Σούμι», που την προσεχή Παρασκευή κλείνει τα 45 του, βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, ενώ οι θεράποντες γιατροί έχουν μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός του στους 34-35 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να υποχωρήσει το πρήξιμο από τα τραύματα στο κεφάλι του.

Γιατροί αναφέρουν πως ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε τεχνητό κώμα ακόμη και για πολλές εβδομάδες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η υγεία του και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη ζωή του με την υποχώρηση του αιματώματος που έχει στον εγκέφαλο. Παράλληλα τονίζουν πως μπορεί να χρειαστούν και πολλοί μήνες θεραπείας και αποκατάστασης για να αναρρώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο ασθενής από τέτοιον τραυματισμό, αν και ο κίνδυνος μόνιμων βλαβών στον οργανισμό του είναι μεγάλος.

Η οικογένεια δίπλα στον Σουμάχερ

Στο πλευρό του Μίχαελ Σουμάχερ είναι από το πρώτο λεπτό η οικογένειά του. Η σύζυγός του επί 18 χρόνια Κορίνα μαζί με τη 16χρονη κόρη τους Τζίνα-Μαρί και τον 14χρονο γιο τους, Μικ. «Η οικογένεια δεν είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι σε κατάσταση σοκ», δήλωσε η μάνατζερ του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Ζαμπίνε Κεμ.
Την ίδια ώρα, ο αδερφός του και επίσης πρώην πιλότος της Formula 1, Ραλφ, έχει ρίξει… μαύρο στην επίσημη ιστοσελίδα του, επηρεασμένος από τη σοβαρή περιπέτεια που περνά ο μεγαλύτερος αδερφός του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By