Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σημαντικές πόλεις κατέλαβε το ΙΚΙΛ στη Συρία

Είναι κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ

iraq-militants

Τρεις σημαντικές πόλεις στην ανατολική Συρία κατέλαβαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντάρτες που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους, κατάλαβαν τις πόλεις Μουχάσαν, Αλμπούλιλ και Αλμπουόμαρ.

Το ΙΚΙΛ, που μάχεται κατά του στρατού του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, πολεμά επίσης και εναντίον αντίπαλων ομάδων των εξεγερμένων στη Ντέιρ αλ Ζορ, την επαρχία της ανατολικής Συρίας που διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.

Οι πόλεις που καταλήφθηκαν σήμερα από τους αντάρτες βρίσκονται σε μια περιοχή κατά μήκος του Ευφράτη ποταμού που συνδέει τη Συρία με το Ιράκ και είναι σημαντικές καθώς είναι κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ και στην πόλη αλ Μαγιάντιν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Αν ελέγχουν την αλ Μαγιάντιν, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές πόλεις, πέραν της Αμπού Κάμαλ, εκτός του ελέγχου του ΙΚΙΛ» στην περιοχή, τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ. «Προελαύνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μουχάσαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια σημαντική θέση για οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληψης του αεροδρομίου, κατέληξε ο Άμπντελ Ράχμαν.

By