Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ

«Το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος 

venizelos-kouveit

Με δύο συμφωνίες, η μία για την προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, τιμήθηκαν τα 50 χρόνια από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κουβέιτ. Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο ομόλογός του του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ (Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah), ο οποίος νωρίτερα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μαζί δε με τον Ευ. Βενιζέλο εγκαινίασαν τα νέα γραφεία της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών (που προηγήθηκε της υπογραφής των συμφωνιών) συζητήθηκαν σε κοινό πνεύμα τα διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως δε ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημάνθηκε ότι στην Ελλάδα «το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις».

By