Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σημαντική εξέλιξη για την Τράπεζα Κύπρου

Προκαταρκτικό ισολογισμό απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Ένα σημαντικό βήμα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Τράπεζα Κύπρου σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα, με την ολοκλήρωση της απορρόφησης των στοιχείων της «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, η οποία απέκτησε προκαταρτικό ισολογισμό.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού ανέφερε ότι «έγινε ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει η συγχώνευση με τους προκαταρτικούς ισολογισμούς της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής και αργά το απόγευμα η προσπάθεια απέδωσε καρπούς», και πρόσθεσε: «Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση και έχουμε ένα νέο προκαταρτικό ισολογισμό».

«Οι μηχανές πήραν μπρος», ανέφερε η κ. Στυλιανού.

Σύμφωνα με το κυπριακό μνημόνιο, ο επόμενος σταθμός της Τράπεζας Κύπρου είναι η διενέργεια μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού της τράπεζας, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τα στοιχεία της αξιολόγησης θα καταδείξουν κατά πόσον θα απαιτηθεί περισσότερη μετατροπή ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχές Α.

Σήμερα συνάντηση διοικητή με ένα εκ των υποψηφίων CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο διοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης θα συναντηθεί σήμερα με ένα εκ των προσώπων που φέρονται ως επικρατέστεροι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε τρία πρόσωπα.

Ερωτηθείσα για το θέμα της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Κύπρου, η κ. Στυλιανού σημείωσε πως δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για να αποφευχθούν λάθος χειρισμοί του πρόσφατου παρελθόντος, προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως η σε σχέση με την επιλογή του νέου CEO της Τράπεζας βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια.

(Πηγή: offsite.com.cy)

By