Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σιέρα Λεόνε: Επτά γιατροί νεκροί λόγω Έμπολα

Σήμερα πέθανε ο έβδομος

ebola-is-fatal-in-about

Ακόμη ένας γιατρός που είχε μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα απεβίωσε σήμερα στην Σιέρα Λεόνε σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Ο νέος θάνατος αυξάνει τον αριθμό των γιατρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας της θανατηφόρας επιδημίας στους 7.

«Ο Δρ. Μάικλ Καργκμπό πέθανε σήμερα το απόγευμα», δήλωσε στο Ρόιτερς ζητώντας να μην κατονομαστεί ένα στέλεχος του Κέντρου Θεραπείας Χέιστινγκς, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της χώρας Φρίταουν .

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πώς προσβλήθηκε ο Καργκμπό από τον ιό, καθώς ήταν δερματολόγος και δεν εργαζόταν στο κέντρο θεραπείας των ασθενών με Έμπολα.

Και οι 7 γιατροί που είχαν μολυνθεί από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε έχουν όλοι πεθάνει. Η είδηση του θανάτου του Καργκμπό δημοσιεύεται μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Δρ. Μάρτιν Σάλια πέθανε εξαιτίας του ιού σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Ο 44χρονος γιατρός, μόνιμος κάτοικος Αμερικής, μολύνθηκε από τον ιό σε νοσοκομείο του Φρίταουν.

By