Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ότι δεν κάνει ο Μπουτάρης, το κάνει ο Σιμόπουλος

Λύση σε πρόβλημα που δημιούργησε ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνει ο Γ.Γραμματέας Δημοσίων Έργων

BoutarisΓρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, στο πρόβλημα που δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε μαθητές και γονείς του 5ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με την αιφνιδιαστική του απόφαση να μεταφέρει το μαθητικό δυναμικό του σχολείου (ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά) σε άλλο διδακτήριο με αποτέλεσμα να τεθεί το γυμνάσιο σε απογευματινή βάρδια και το λύκειο σε πρωινή, αναστατώνοντας την καθημερινότητα γονέων, καθηγητών και μαθητών.

Πληροφορούμενος το πρόβλημα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ανέλαβε πρωτοβουλία και δήλωσε: «Η έλλειψη στοιχειώδους οργανωτικής προετοιμασίας εκ μέρους ανθρώπων με θέσεις ευθύνης, αναστατώνει χωρίς λόγο τη ζωή εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με το υπό ανέγερση νέο κτίριο του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, και το αίτημα του εργολάβου να γίνει μεταφορά του σχολείου, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Αν και το συγκεκριμένο έργο δεν αποτελεί ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, μπορεί να διαθέσει, εντός του Οκτωβρίου, αίθουσες, οι οποίες πληρούν τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές. Θα αποφευχθεί έτσι η διπλοβάρδια, σε περίπτωση κατά την οποία αποφασισθεί η μετεγκατάσταση του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου.

Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση, η οποία πιστοποιεί το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη σχολική στέγη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By