Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σιούφας: Πρόταση για δημιουργία ενυδρείου στο παραλιακό μέτωπο Φαλήρου

Κάνει πλήρη αναφορά στην παρόμοια κατασκευή και λειτουργία ενυδρείου στο Ηράκλειο

faliro

Τη δημιουργία ενυδρείου στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου προτείνει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας με επιστολές προς τον υπουργό Υποδομών, την υπουργό Τουρισμού, τον υπουργό Περιβάλλοντος, τον γ.γ. Δημοσίων Έργων, τον γ.γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων και τον πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ανάλογος φορέας που ιδρύθηκε και λειτούργησε στο Ηράκλειο Κρήτης, επί υπουργίας του Δημήτρη Σιούφα ως υπουργού Ανάπτυξης, είχε σε 8,5 χρόνια 2.225.104 επισκέπτες και 15 εκ. ευρώ έσοδα.

Στην επιστολή του ο κ. Σιούφας κάνει πλήρη αναφορά στην κατασκευή και λειτουργία του ενυδρείου στο Ηράκλειο και με αφορμή το προγραμματισμό για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του μετώπου στο Φαληρικό όρμο επαναφέρει «παλαιότερη πρόταση, για τη δημιουργία ενυδρείου στην περιοχή αυτή».

«Κατά την άποψή μου, η κατασκευή και λειτουργία ενός ενυδρείου σε χώρο του Παράκτιου Αττικού Μετώπου που θα επιλέξετε, θα είχε τα εξής ευεργετικά αποτελέσματα:
Πρώτον : Θα ευαισθητοποιούσε τη νέα γενιά που ζει στο Λεκανοπέδιο Αττικής και θα την έφερνε σε επαφή με τον κόσμο της θάλασσας και τους οργανισμούς της.
Δεύτερον : Θα αποτελούσε ένα επιπλέον ελκυστικό χώρο για την προσέλκυση ξένων τουριστών, ενισχύοντας σημαντικά στον «τουρισμό της πόλης» τομέα, στον οποίο επί πολλές δεκαετίες, η Αθήνα υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις» αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Κλείνοντας, ο κ. Σιούφας αναφέρει ότι «την πρόταση αυτή, την κατέθεσα για πρώτη φορά, το Σεπτέμβριο του 2006, στα υπουργεία ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Πολιτισμού, καθώς και στη τότε Διοίκηση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», προτείνοντας τη χωροθέτηση του έργου στις ζώνες Β2 ή Α1 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, περιοχές απόλυτο συμβατές με τις διατάξεις του νόμου 3442/2005 (συν.1)
Το ίδιο έπραξα και στις 30-01-2013».

By