Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο ΕΛΤΑ: Χλιδάτες διακοπές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων

 Οικονομικές ατασθαλίες στη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε μέλη της ΠΟΣΤ για ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνονται στον έλεγχο που έγινε για το χρονικό διάστημα 2007-  2010

eltaEEEE

Σε πολυτελή ξενοδοχεία (all inclusive), με πισίνες, σπα και σάουνες πήγαιναν για διακοπές οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ. «Αll inclusive» ήταν όμως και οι αποζημιώσεις που έπαιρναν από τα ταμεία των ΕΛΤΑ, για τα ταξίδια που έκαναν στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι καταπέλτης για τους συνδικαλιστές. Οικονομικές ατασθαλίες στη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε μέλη της ΠΟΣΤ για ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνονται στον έλεγχο που έγινε για το χρονικό διάστημα 2007-  2010.

Το σκάνδαλο ακουμπά πέντε υψηλόβαθμα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», μέλη της Ομοσπονδίας φέρονται να πραγματοποίησαν 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης. Για περισσότερα από τα μισά ταξίδια, για τα οποία εκδόθηκαν εντολές πληρωμής, δεν υπήρχαν καθόλου παραστατικά.
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 463 εντολές πληρωμής για τις οποίες δεν είχαν κατατεθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να αποδείκνυαν ότι έγιναν όντως τα ταξίδια, αλλά και ότι κόστισαν όσο πληρώθηκαν. Μόνο γι΄ αυτά, η ΠΟΣΤ κατέβαλε σε μέλη της ποσό ύψους 228.115,59 ευρώ. Μάλιστα, πέραν του ποσού αυτού, κατεβλήθησαν παράτυπα επιπλέον αποζημιώσεις για ημερήσια διαμονή, δαπάνη, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ., συνολικού ύψους 23.264 ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΟΣΤ αναδεικνύεται στον «πρωταθλητή» των ταξιδιών. Περίπου τέσσερις φορές τον μήνα φέρεται να ήταν στον… δρόμο με μια βαλίτσα. Ο θεσμικός ρόλος που φέρεται να κατείχε την τετραετία 2007-2010 δικαιολογεί τα πολλά ταξίδια, αλλά όπως αποδεικνύεται για τα περισσότερα δεν κατέθεσε παραστατικά και αποζημιώθηκε με περίπου 50.000 ευρώ. Φέρεται μάλιστα να εισέπραξε παρατύπως και ένα σεβαστό ποσό, ως επιπλέον αποζημίωση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

By