Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σκάνδαλο Siemens: Παραπομπή Μαντέλη εισηγείται ο εισαγγελέας

Η υπόθεση του πρώην υπουργού θα κριθεί ξεχωριστά λόγω κινδύνου παραγραφής

siemens1Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών.

Η πρόταση του εισαγγελέα Γαλληνού Μπρη κατατέθηκε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ξεχωριστά από την όλη υπόθεση , λόγω κινδύνου παραγραφής. Ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει ο Αναστάσιος Μαντέλης να παραπεμφθεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα σε δημοσίευμά του, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο ο εισαγγελέας τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν επίσης ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450.000 γερμανικά μάρκα από την γερμανική εταιρεία, προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Οπως είχε ομολογήσει ο Τάσος Μαντέλης ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, δέχθηκε πράγματι αυτά τα χρήματα, αλλά ισχυρίστηκε πως ήταν απλώς μία χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία.

By