Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκέψεις για προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ελαστικοποίηση των κριτηρίων για τους δικαιούχους

petrelaio-thermansisΣτην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) φέρεται ότι προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο εξετάζοντας ταυτόχρονα την απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος , σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Οι δικαιούχοι βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα ενώ δεν αποκλείεται να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες.

Με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το επίδομα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Σημειώνεται ότι πέρυσι λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους έκαναν τελικά αίτηση για το επίδομα και έτσι από τα 260 εκατ. ευρώ που ήταν το συνολικό κονδύλι απορροφήθηκαν μόνο τα 80.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι δεν είναι η ώρα για συζήτηση περί μείωσης φόρων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης ανοίγει και πάλι την ίδια συζήτηση καθώς όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με στόχο τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτό άλλωστε είναι αίτημα αρκετών βουλευτών της δικομματικής που ασκούν πιέσεις στο Μαξίμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By