Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σκηνές αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην Κατερίνη για την Εθνική Ελπίδων…

Οι σκηνές, ήταν απίστευτες. Κι ήταν σενάριο, λες, βγαλμένο από αρχαία ελληνική τραγωδία…

ÅËËÁÄÁ - ÐÏËÙÍÉÁ (ÅËÐÉÄÅÓ)Στάδιο Κατερίνης.  Η εθνική ομάδα των Ελπίδων σημειώνει το πολυπόθητο τρίτο γκολ στον αγώνα της με την Πολωνία. Είναι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι αυτό το τέρμα, μπορεί να δώσει την πρόκριση στα τελικά του Euro στην ελληνική ομάδα…

Από τον πάγκο, έρχονται τα καλά μαντάτα. «Ναι, περνάμε! Ισοπαλία στο άλλο ματς». Οι πανηγυρισμοί ξέφρενοι…

Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του ματς. Τα παιδιά της Ελπίδων, ένα κουβάρι, χορεύουν, το γιορτάζουν, ενώ οι Πολωνοί (που κρατούσαν την πρόκριση μέχρι το 88ο λεπτό, όταν σημειώθηκε το δεύτερο ελληνικό γκολ), είναι πεσμένοι στο χορτάρι.

Σουηδία-Τουρκία ήταν το άλλο ματς του ομίλου, και το θέλαμε ισόπαλο. Έγινε! Γκολ για την Τουρκία στις καθυστερήσεις και 3-3! Στο στάδιο της Κατερίνης παίκτες και κόσμος πανηγυρίζουν. Όχι όμως και ο προπονητής, που τραβάει τα μαλιά του! Μόλις τον ενημέρωσαν πως η Σουηδία πέτυχε και τέταρτο γκολ, στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων! Τα χαμόγελα παγώνουν. Οι Έλληνες παίκτες σιωπούν για λίγο, κι αμέσως μετά ξεσπούν σε δάκρυα. Το απίθανο όνειρο (της πρόκρισης), έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Τα παιδιά του Κώστα Τσάνα έκαναν αυτό που έπρεπε. Νίκησαν με δύο γκολ διαφορά (3-1) την Πολωνία, στον τελευταίο τους αγώνα για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2013/15, με επική αντεπίθεση. Αυτό που ήθελαν ήταν να έρθει ισόπαλο το άλλο ματς, που διεξάγονταν την ίδια ώρα, ανάμεσα στην Σουηδία και την Τουρκία. Δεν συνέβη…

Τραγική ειρωνεία; Η Ελλάδα είχε πετύχει το 3ο της γκολ στο 90’+3′ με τον Γιαννιώτα, ο οποίος είχε σκοράρει και με πέναλτι στο 88′, μετατρέποντας το 1-1, σε 3-1. Εκείνη τη στιγμή, το Σουηδία – Τουρκία ήταν στο 3-3, με την εντυπωσιακή αντίδραση των Τούρκων, που έχαναν 3-1 και ισοφάρισαν με γκολ στο 84′ και στο 86′.

Το ελληνικό ματς ήταν λίγο πιο μπροστά, χρονικά. Όταν μπήκε το 3ο γκολ του Γιαννιώτα οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι, γιατί η πρωτιά και η πρόκριση ήταν δεδομένη, στην είδηση της ισοφάρισης των Τούρκων. Όμως, δευτερόλεπτα αργότερα… η Σουηδία πετύχαινε το τέταρτο γκολ, που έδινε σε αυτή την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση.

Οι Ελληνες διεθνείς δεν είχαν προλάβει να μάθουν τα νέα. Μέσα σε ένα λεπτό, ο δικός τους αγώνας έληξε. Με το σφύριγμα της λήξης όλοι, σχεδόν, έγιναν ένα κουβάρι κοντά στο κέντρο του γηπέδου και πανηγύριζαν έξαλλα την πρόκριση που «ήξεραν» ότι είχαν πάρει. Ωστόσο, ο ελληνικός πάγκος είχε προλάβει να μάθει τα κακά μαντάτα. Ο Τριανταφυλλόπουλος πήγε στον Κώστα Τσάνα και αυτός του μετέφερε τα δυσάρεστα από τη Σουηδία.

Αμέσως, το έμαθαν και οι υπόλοιποι διεθνείς. Οι πανηγυρισμοί και το ντελίριο ενθουσιασμού μετετράπησαν αυτόματα σε δάκρυα, απογοήτευση και ένα ισχυρό σοκ, ένα «χτύπημα» που ουδείς μπορούσε να χωνέψει.

Ετσι, η Σουηδία τερμάτισε στην πρώτη θέση στον 7ο όμιλο με 16 βαθμούς, η Ελλάδα στη δεύτερη με 15, όσους και η τρίτη Πολωνία. Δεν κατάφερε να βγει πρώτη (θα πήγαινε στα μπαράζ) ούτε στις τέσσερις καλύτερες δεύτερες των 10 προκριματικών ομίλων, που μαζί με τις πρώτες, συνθέτουν την 14άδα των ομάδων που θα αγωνιστεί στα μπαράζ. Κρίμα…

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (85΄ Γιαννιώτας), Μαυρίας (71΄ Μπακασέτας), Λαγός, Βέλλιος, Καρέλης, Μπουχαλάκης (62΄ Μπούζας).

Β.Μελ.

By