Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκληρή αντιπαράθεση Βενιζέλου- Χρυσοχοϊδη

 «Δεν μπορείς να μιλάς για μεθοδεύσεις εσύ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις «βολές» του υπουργού Μεταφορών

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σκληρή «κόντρα» ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης  υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κόμματος ενόψει της συνδιάσκεψης την προσεχή Κυριακή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε την αντίθεση του το για τον χρόνο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ζητώντας να επισπευσθεί η διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως αυτό που γίνεται είναι «θεσμικό ατόπημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταφορών έθεσε ακόμα και θέμα παραίτησής του, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική προς την Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως, «δεν υπάρχει κόμμα και ότι δεν βρίσκει κανέναν θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή για να μιλήσει».

Τα λόγια του υπουργού Μεταφορών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος  απάντησε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;»,  διερωτήθηκε, ενώ ο  Λεωνίδας Γρηγοράκος φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταφορών : «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ’όλα, υπήρξες υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης ενεπλάκη και η Τόνια Αντωνίου, η οποία ανέφερε: «Συμφωνώ με όσα λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την προεδρική εκλογή. Αλλά, Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!».

«Παλεύουμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν είμαστε αφελείς, ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», σημείωσε, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις βολές Χρυσοχοϊδη, ενώ σε άλλο σημείο, είπε:  «Δεν μπορείς να μιλάς για μεθοδεύσεις εσύ, όταν όλοι θυμόμαστε τι έγινε με τον Λαλιώτη όταν έγινες γραμματέας του κόμματος».

By