Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του 19χρονου

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει η μνημονιακή πολιτική | Κεδίκογλου: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας

troleyΤη δωρεάν μετακίνηση ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου στο Περιστέρι. Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, την κατάργηση του μέτρου της αμοιβής των ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων και τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων για όλους.

«Ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής» (…) Το κόστος των μεταφορών στις αστικές συγκοινωνίες έχει εκτοξευτεί επί ημερών μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέα αύξηση για να συμμορφωθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις (…) Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιό του, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του λύπη για την τραγική απώλεια του Θανάση Καναούτη και ζητά τη διεξαγωγή ουσιαστικής έρευνας για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο του.

Σφοδρή ήταν η απάντηση το κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε και αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό θάνατο για κομματικούς λόγους. Η απώλεια της ζωής του 19χρονου νέου μας έχει συγκλονίσει όλους και θα διερευνηθεί πλήρως. Δεν προσφέρεται όμως ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Βέβαια, αυτή τη φορά ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας. Τα συνηθίζει άλλωστε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ…» απαντά ο Σίμος Κεδίκογλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By