Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκληραίνουν τη στάση τους εργαζόμενοι-δήμαρχοι για τις απολύσεις

Με στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη από τις 12 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 -της οποίας προηγείται αυτή την ώρα πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ- οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης.

fosphotos.com
fosphotos.com

Προειδοποιούν μάλιστα όσους βουλευτές ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών ότι θα αντιμετωπίσουν την κατακραυγή των τοπικών κοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη πιο ενεργή συμπαράσταση καθώς από το μεγαλύτερο δήμο της χώρας θα προέλθουν οι 1.500 από τους συνολικά 6.000 της διαθεσιμότητας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος εμφανίστηκε αποφασισμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας ότι δε σκληραίνουν τη στάση τους μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι δήμαρχοι αντιλαμβάνονται ότι ενόψει των δημοτικών εκλογών πιθανόν «να μείνουν μόνοι τους χωρίς ούτε ένα υπάλληλο». Έκανε μάλιστα λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης των δήμων, καθώς όπως επισήμανε και το επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων θα αφορά κυρίως τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Έστω και στο παρά πέντε αντιλαμβάνονται και οι αιρετοί -παρά την προσπάθεια που έγινε να μας βάλουν κάποιοι απέναντι- ότι καταρρέουν οι δήμοι», υποστήριξε ο κ.Μπαλασόπουλος. «Να ξέρουν όσοι σηκώσουν το χεράκια να ψηφίσουν αυτό το κατάπτυστο σχέδιο νόμου ότι θα αντιμετωπίσουν την κατακραυγή των συναδέλφων και όλων των πολιτών», πρόσθεσε.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By