Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σκορδάς: Πριν το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εκδώσει έναν κώδικα δεοντολογίας, με βάση τον οποίο κάθε τράπεζα θα αντιμετωπίζει τον κάθε δανειολήπτη

skordas_athanasios_600_5

«Πριν φτάσουμε στο Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» που αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BHMA.

Όπως είπε ο κ. Σκορδάς, από τις μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που ψηφίστηκε ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών, είχε γίνει πρόβλεψη ότι εντός του 2014 θα φτιαχτεί ένα κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα είδη δανείων: επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. Θα υπάρχει προσδιορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ο οποίος δεν αρνείται μια καλόπιστη επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων με την τράπεζα από την οποία έχει δανειστεί και ο καθορισμός του ελάχιστου ορίου διαβίωσης στο πρότυπο του ιρλανδικού μοντέλου, βασισμένο στη δική μας προοπτική. Και τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εκδώσει έναν κώδικα δεοντολογίας, με βάση τον οποίο κάθε τράπεζα θα αντιμετωπίζει τον κάθε δανειολήπτη.

By