Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ονομαστική για τις τιμές των φαρμάκων

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στη Βουλή τροπολογία – Ονομαστική ψηφοφορία για τις τιμές του φαρμάκου από το ΠΑΣΟΚ

farmaka610_201113

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκατηγορήθηκαν για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε μια απόπειρα να θέσει προ των ευθυνών της την αξιωματική αντιπολίτευση, κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Καταθέσαμε ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία που αφορά τη νέα μείωση τιμών στα φάρμακα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ψηφίσει;» τιτίβισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δίνοντας τον τόνο.

«Αρνείστε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να μειώσει την τιμή σε πάνω από 6000 φάρμακα, αυτό σημαίνει πρακτικά το όχι σας», είπε σε υψηλούς τόνους ο Αδ. Γεωργιάδης, συγχαίροντας το ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία. «Όποιος δεν θέλει να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων να σηκωθεί να μας το πει», σχολίασε ο υπουργός Υγείας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Π. Κουρουμπλή ότι είναι ο πιο σκληρός εκπρόσωπος τύπου φαρμακοβιομηχανίας.

Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση και ο Αδ. Γεωργιάδης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. «Γιατί δεν μειώνονται οι τιμές στα on patent φάρμακα;», διερωτήθηκε ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Θα ταΐζουμε τους Έλληνες με φάρμακα από το Μπαγκλαντές με 1 ευρώ;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By