Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκουρλέτης: Έχουμε ένα παρακράτος που λειτουργούσε με τις ευλογίες Σαμαρά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου

baltakos_1

«Πρόκειται για μια δήλωση απίστευτου θράσους, διότι αντί να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση και να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πει τι γίνεται με το ακροδεξιό χέρι του πρωθυπουργού, έχει βγει μόνο για να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσίπρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος σχολίαζε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε την παραίτηση των υπουργών Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «όσο για τον κ. Μπαλτάκο, η υπόθεσή του δεν ξεκινά ούτε από τον φόνο Φύσσα, ούτε από το χθεσινό βίντεο. Είμαστε από τους πρώτους που είχαμε χαρακτηρίσει την ηγεσία Σαμαρά στη ΝΔ από μια δράκα ακροδεξιών που έχουν μεταλλάξει την ταυτότητα αυτού του κόμματος. Όταν εμείς φέραμε το θέμα της ΧΑ στη Βουλή και ζητάγαμε να παρέμβει η Δικαιοσύνη και να κάνει τη δουλειά της καλά η ΕΛΑΣ, εκείνοι σιωπούσαν… Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική συγγένεια. (Δεν ήθελαν να εξουδετερώσουν τη ΧΑ) όχι, γιατί ήταν ο κρυφός άσσος στο μανίκι του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος την κράδαινε κάθε φορά στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να ψηφίζουν νομοσχέδια και τους έλεγε τότε ότι θα πάνε να κυβερνήσουν με τη ΝΔ. Βεβαίως έχει γίνει αυτό. Έχει μιλήσει μάλιστα ο κ. Κουβέλης γι” αυτό. Το κράδαινε (ο κ. Μπαλτάκος) ως φόβητρο».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης: «Λέτε ο κ. Σαμαράς να μην γνώριζε τις πεποιθήσεις του και την ιδεολογική του συγγένεια με τη ΧΑ; Άρα, λοιπόν, έχουμε ένα παρακράτος που λειτουργούσε με τη γνώση και την ευλογία του κ. Σαμαρά, το οποίο συναντήθηκε με τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής του. Και δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια βαθύτερη ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και τη ΧΑ;».

Ο Π. Σκουρλέτης αποσαφήνισε ότι «σε καμία περίπτωση (σ.σ. δεν ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό Κασιδιάρη για Δένδια- Αθανασίου). Εμείς, ψηφίσαμε την άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη και των άλλων, για να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη και να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Από εκεί και πέρα, είναι έργο της Δικαιοσύνης να αποδείξει τι ακριβώς συμβαίνει. Τις εγκληματικές δράσεις, όμως, της ΧΑ, είμαστε ο μόνος πολιτικός χώρος που έχει καταγγείλει στο επίπεδο της Βουλής».

By