Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Ας καταργήσουν το μπόνους των 50 εδρών και ας πάμε σε εκλογές

«Εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής»

Panos-Skourletis-570

«Αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και να παραιτηθούν να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή το άνοιγμα του θέματος της αλλαγής του εκλογικού νόμου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε το θέμα της κατάργησης του μπόνους στη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αν θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης του μπόνους με άμεσες εκλογές, ας το επιχειρήσουν, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, αλλά να είναι νόμος απλής αναλογικής. Είναι γνωστό, πρόσθεσε, ότι εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει αλλαγή του εκλογικού νόμου γιατί θα είναι σα να ομολογεί την ήττα της.

Αναφερόμενος εξάλλου στην παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών Χρυσούλας Γιαταγάνα και Θεοδώρας Τζάκρη στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε όλα τα πρόσωπα που βλέπουν θετικά την εναλλακτική πρότασή του, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είπε ότι αυτό είναι άλλο θέμα, αφορά συνεργασία με άλλο κόμμα και ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει σχετικά με τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας.

Τόνισε δε, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Πρέπει να δούμε τις πραγματικές άξιες των ακινήτων για να δούμε τα όρια του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Πρέπει να βρούμε ενα τρόπο για να δούμε τις πραγματικές άξιες» δήλωσε επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Είπε επίσης οτι πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. «Υπάρχει αυτή τη στιγμή και η υποδομή και ο αναγκαίος εξοπλισμός για να κάνουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής» είπε.

Για τη λίστα Λαγκάρντ, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι υποθεσεις που έχουν περαιωθεί είναι 25, σύμφωνα με στοιχεία της ηγεσίας του ΣΔΟΕ, και γι’ αυτούς έχουν καταλογιστεί 12 εκατομμύρια ευρώ. «Οι υπόλοιπες είναι στη διαδικασία έλεγχου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

By